BLOG

Luskavica na nohtih

Pri luskavici so poleg sprememb na koži, pogosto spremenjeni tudi nohti rok in nog. Kar 50 % bolnikov z luskavico ima spremenjene nohte.

Kurja očesa – kako si lahko pomagamo doma?

Kurje oko je boleča plast zadebeljene kože v obliki trna, ki nastane pod kožo iz poroženelih celic. Navadno se pojavi na prstih nog ali na blazinicah stopal.

Skrb za občutljivo kožo

Občutljiva koža je pogosta težava pri številnih osebah v vseh starostnih obdobjih, ki je običajno povezujemo z rdečino, luščenjem in oteklino na koži.

Kaj je rešitev za težave z razcepljenimi nohti?

Nohti so eden izmed tistih delov telesa, ki odraža naše zdravstveno stanje in skrb zanj. Še posebej pri ženskah so urejeni nohti pomemben del brezhibnega videza.

Srbeča koža vodi v začaran krog praskanja

Srbeča koža je pogosta dermatološka težava, ki običajno narašča s starostjo. Pri nekaterih posameznikih je lahko stanje tako hudo, da vpliva na spanec in kakovost življenja.

29. oktober Svetovni dan luskavice

Na svetu ima luskavico približno 125 milijonov ljudi, v Sloveniji pa se ocenjuje, da je bolnikov 25.000. Kot so zapisali na spletni strani Društva psoriatikov Slovenije je Svetovni dan psoriaze rezultat iniciative združenj bolnikov, dermatologov in posameznikov po vsem svetu, ki opozarja na stigmo, ki jo doživljajo oboleli za luskavico.

Svetovni dan atopičnega dermatitisa

14. septembra smo obeležili Svetovni dan atopijskega dermatitisa – dan, na katerega se skupnost bolnikov združi za boljšo ozaveščenost, razumevanje in standarde nege atopijskega dermatitisa. Atopijski dermatitis je izredno obremenjujoč za bolnike in njihove družine ter močno vpliva na vsakodnevno življenje in duševno zdravje.

Pilarna keratoza ali hrapava koža

Pilarna keratoza je pogosta, dedno pogojena kožna težava, ki je najpogostejša v otroški dobi. Zanjo je značilen pojav drobnih bunčic kožne barve, ki izgledajo kot mozoljčki.

Trde, razpokane pete – težava, ki postane posebej očitna poleti

Trde, razpokane pete so pogosta težava stopal. V večini primerov so zgolj estetska nadloga, lahko pa se zgodi, da postane stanje, hoja ali pritisk na peto zelo boleč. Koža se namreč lahko izsuši do te mere, da nastanejo razpoke ali ragade, ki začnejo krvaveti …

Piki žuželk – kako se zaščiti in kako ukrepati?

Velikokrat našo počitniško idilo zmoti brenčanje nadležnih komarjev, os ali muh. Piki žuželk najpogosteje povzročijo srbečico na mestu vboda. Žuželka vbrizga pod kožo slino ali strupe, ki sprožijo naš imunski sistem. Nekateri piki pa so lahko celo boleči in povzročijo alergijsko reakcijo, okužbo ali še kaj hujšega.
Blog - glivice na nohtih 2

Akne – kaj lahko storimo?

Akne ali mozoljavost so najpogostejša kožna bolezen. Kar 80% ljudi na svetu se spopada z njimi. Ob prekomernem delovanju žlez lojnic pride do zamašitve njihovih izvodil, vnetja in nastanka mozoljev in aken. Pojav hormonskih sprememb in kopičenje bakterij ter odmrlih celic pa akne še poslabšajo.

Gelirani nohti: obnova nohtov po odstranitvi gela

Čeprav je permanentna manikura lepa in obstojna, lahko poškoduje naše nohte. Najpogostejše posledice geliranih in gelish nohtov so lomljivi, razplasteni in krhki nohti. Dolgotrajna uporaba pa lahko poveča tveganje za okužbe, alergične kožne reakcije ali celo prezgodnje staranje kože na rokah.

BLOG OXILVER® predstavlja zanimive in koristne članke, nasvete, novosti in zgodbe uporabnikov. Trudimo se, da podajamo le preverjana dejstva, ki služijo le splošnemu informiranju in ne nadomeščajo obiska pri zdravniku. V prispevkih najdete nasvete, kako s pomočjo izdelkov OXILVER® poskrbite za težave na koži in nohtih ter kako izdelke pravilno uporabite. V primeru, da posamezen prispevek ne pokriva iskanega, pa vam priporočamo, da preverite OXILVER® FAQ. Vse izdelke blagovne znamke OXILVER® lahko najdete v spletni trgovini enikam.si.