BLOG

Optimalna skrb za vašo kožo v zimskih mesecih

Zimske temperature prinesejo občutek svežine in radosti, vendar pa hkrati predstavljajo izziv za našo kožo. Topla oblačila jo sicer varujejo pred mrazom, a ji ne nudijo zadostne zaščite pred izsušitvijo zaradi vetra ter suhega in ogrevanega zraka v zaprtih prostorih.

Ali obstaja rešitev za starostne pege?

Starostne pege, znane tudi kot sončne pege ali solarne lentige, so pogosta kožna težava, starejših od 40 let.

Luskavica na nohtih

Pri luskavici so poleg sprememb na koži, pogosto spremenjeni tudi nohti rok in nog. Kar 50 % bolnikov z luskavico ima spremenjene nohte.

Kurja očesa – kako si lahko pomagamo doma?

Kurje oko je boleča plast zadebeljene kože v obliki trna, ki nastane pod kožo iz poroženelih celic. Navadno se pojavi na prstih nog ali na blazinicah stopal.

Skrb za občutljivo kožo

Občutljiva koža je pogosta težava pri številnih osebah v vseh starostnih obdobjih, ki je običajno povezujemo z rdečino, luščenjem in oteklino na koži.

Kaj je rešitev za težave z razcepljenimi nohti?

Nohti so eden izmed tistih delov telesa, ki odraža naše zdravstveno stanje in skrb zanj. Še posebej pri ženskah so urejeni nohti pomemben del brezhibnega videza.

Srbeča koža vodi v začaran krog praskanja

Srbeča koža je pogosta dermatološka težava, ki običajno narašča s starostjo. Pri nekaterih posameznikih je lahko stanje tako hudo, da vpliva na spanec in kakovost življenja.

29. oktober Svetovni dan luskavice

Na svetu ima luskavico približno 125 milijonov ljudi, v Sloveniji pa se ocenjuje, da je bolnikov 25.000. Kot so zapisali na spletni strani Društva psoriatikov Slovenije je Svetovni dan psoriaze rezultat iniciative združenj bolnikov, dermatologov in posameznikov po vsem svetu, ki opozarja na stigmo, ki jo doživljajo oboleli za luskavico.

Svetovni dan atopičnega dermatitisa

14. septembra smo obeležili Svetovni dan atopijskega dermatitisa – dan, na katerega se skupnost bolnikov združi za boljšo ozaveščenost, razumevanje in standarde nege atopijskega dermatitisa. Atopijski dermatitis je izredno obremenjujoč za bolnike in njihove družine ter močno vpliva na vsakodnevno življenje in duševno zdravje.

Pilarna keratoza ali hrapava koža

Pilarna keratoza je pogosta, dedno pogojena kožna težava, ki je najpogostejša v otroški dobi. Zanjo je značilen pojav drobnih bunčic kožne barve, ki izgledajo kot mozoljčki.

Trde, razpokane pete – težava, ki postane posebej očitna poleti

Trde, razpokane pete so pogosta težava stopal. V večini primerov so zgolj estetska nadloga, lahko pa se zgodi, da postane stanje, hoja ali pritisk na peto zelo boleč. Koža se namreč lahko izsuši do te mere, da nastanejo razpoke ali ragade, ki začnejo krvaveti …

Piki žuželk – kako se zaščiti in kako ukrepati?

Velikokrat našo počitniško idilo zmoti brenčanje nadležnih komarjev, os ali muh. Piki žuželk najpogosteje povzročijo srbečico na mestu vboda. Žuželka vbrizga pod kožo slino ali strupe, ki sprožijo naš imunski sistem. Nekateri piki pa so lahko celo boleči in povzročijo alergijsko reakcijo, okužbo ali še kaj hujšega.

BLOG OXILVER® predstavlja zanimive in koristne članke, nasvete, novosti in zgodbe uporabnikov. Trudimo se, da podajamo le preverjana dejstva, ki služijo le splošnemu informiranju in ne nadomeščajo obiska pri zdravniku. V prispevkih najdete nasvete, kako s pomočjo izdelkov OXILVER® poskrbite za težave na koži in nohtih ter kako izdelke pravilno uporabite. V primeru, da posamezen prispevek ne pokriva iskanega, pa vam priporočamo, da preverite OXILVER® FAQ. Vse izdelke blagovne znamke OXILVER® lahko najdete v spletni trgovini enikam.si.