NEGA KOŽE POZIMI - POSKRBITE ZA KOŽO NA ROKAH

Ob teh zimskih temperaturah vam bo prišlo prav nekaj nasvetov, ki bodo povedali kakšna je prava nega kože pozimi, saj v tem času lahko postane hrapava, groba in pordela ter potrebuje več pozornosti.

UPORABIMO VLAŽILNE KREME TEKOM DNEVA

Pri izbiri krem za roke v zimskem času je pomembno, da izberemo tiste, ki vsebujejo veliko vode. Pomemben je tudi ustrezni delež kakovostne maščobne faze, ki zavira izhlapevanje vode in s hranljivimi snovmi nahrani kožo. Dobra krema vsebuje vitamine A, E, B5, čebelji vosek, aloe vero, naravna olja kakava, avokada in jojobe.

ZA NOČNO NEGO ROK IZBEREMO HRANLJIVE KREME

Predno gremo spat, si roke namažemo s kremo, ki običajno vsebuje nekoliko večji delež maščobne faze in je zaradi večje vsebnosti naravnih olj bolj hranljiva. Za večji učinek, si lahko nadenimo še lahke bombažne rokavičke.

NE POZABIMO NA ROKAVICE VSAKIČ, KO GREMO VEN

Mrzel zrak in hladen veter lahko izsušita roke. Najlažji način za zaščito rok je, da v mrzlih dneh redno nosimo rokavice.

POSKRBIMO ZA KOŽO TUDI OD ZNORAJ

Naše znojnice v ogrevanih, suhih prostorih izločajo več vode kot v vlažnem okolju, zato je potrebno popiti od 1,5 litra do 2 litra tekočine na dan. Ne smemo pozabiti tudi na pestro prehrano, bogato z vlakninami, minerali in vitamini. Pozimi je povečana potreba po vitaminu C, ki ima velik pomen pri gradnji kolagena. Vitamin A je pomemben antioksidant, ki ga naše telo dobi iz beta karotena. Najdemo ga v oranžno-rdeči zelenjavi in špinači.

PRI DELU DOMA SI POMAGAMO Z UPORABO ZAŠČITNIH ROKAVIC

Pri uporabi kemikalij, detergentov ali vroče vode pri pomivanju posode si roke zaščitimo z zaščitnimi rokavicami. Dolgotrajnejša izpostavitev omenjenim vplivom zmanjša vsebnost naravnih olj v koži, zaradi česar so roke videti suhe in razpokane.

IZOGIBAJMO SE EKSTREMNIM TEMPERATURAM VODE PRI UMIVANJU ROK

Roke pozimi umivamo z mlačno vodo. Hladna voda kožo naredi trdo in grobo, preveč topla oz. vroča pa kožo izsuši in lahko povzroči nastanek razpok in luščenje. Če je le možno, za umivanje rok uporabimo ročno izdelana nežna mila, ki vsebujejo zelišča in vitamine.

AMPAK ALI JE TO DOVOLJ?

Nega kože pozimi z upoštevanjem vseh naštetih nasvetov bistveno pripomore k zaščiti kože na rokah. Vendar je vse to zgolj površinska zaščita.

Na srečo obstaja inovativna rešitev, ki kožo oskrbi z vlago in kisikom ter pomaga do njene hitrejše obnove. Terapevtska kozmetika OXILVER® za nego kože z naravnim mehanizmom delovanja kožo pomirja, vlaži ter neguje. Kombinacija aktivnih kisikovih spojin, ionskega srebra, hialuronske kisline in aloe vere upočasni procese staranja ter ohranja svež in mladosten videz kože.

Spoznajte terapevtsko kozmetiko OXILVER®za nego kože na spletni strani enikam.si in se sami prepričajte o njihovi učinkovitosti pri različnih težavah na koži in njihovi učinkovitosti na področjih kot je nega kože pozimi