ŽULJ NA STOPALU - KAKO NAJBOLJE OSKRBETI?

Žulj na stopalu, boleča odrgnina ali bolje rečeno nadloga, ki nas hitro doleti, ko naša občutljiva zimska stopala izpostavimo tekaškim in pohodniškim čevljem za razliko od toplih dni, ki nas vabijo k povečani aktivnosti na prostem.  

Žulj na stopalu je večini primerov posledica  preprostega trenja med kožo in nogavico ali čevljem, zaradi ponavljajočih se gibov med hojo ali tekom. Povrhnjica se loči od spodnjih plasti kože in nastane mehurček, privzdignjena koža pod katero je tekočina, ki omili nadaljnji pritisk in preprečuje okužbo. Če je koža vlažna, žulji nastanejo hitreje, večkrat torej spomladi in poleti ko se nam potijo noge in dlani.

ALI NAJ ŽULJ NA STOPALU PREDREM?

Žulja na stopalu ne prebadamo, saj je koža najboljša zaščita pred okužbo. Tekočina v žulju se bo resorbirala, povrhnja koža se bo posušila in olupila.

V kolikor nas žulj zelo boli in onemogoča normalno hojo in aktivnost, ga predremo s sterilno iglo in rano dobro razkužimo z OXILVER® Skin solution za kožo, ki deluje antiseptično. Kožo, ki je prekrivala žulj, odstranimo šele po nekaj dneh z dobro razkuženimi škarjicami. Z obližem za žulje zaščitimo rano pred umazanijo in preprečimo okužbo.

ŽULJ NA STOPALU - KAKO POSKRBETI ZA HITRO CELJENJE?

  1. Mesto žulja razkužimo z OXILVER® Skin solution za kožo in tako preprečimo morebitno okužbo. Ta kožo očisti ter oskrbi s kisikom. Kadar v tkivih primanjkuje kisika, je upočasnjeno tudi celjenje rane. Kisik je ključnega pomena pri tvorbi novih mladih tkiv kot tudi pri kontroli infekcije.
  2. Na očiščen žulj lahko nanesemo OXILVER® Skin gel za kožo, ki bo poskrbel za intenzivno vlaženje kože in celjenje brez brazgotinjenja. Dodana Hialuronska kislina in Aloe vera zagotovita ustrezno vlaženje in elastičnost, ki sta potrebna za pospešeno obnovo kože. Dodatek srebra v ionski obliki okrepi protimikrobno delovanje.
  3. Uporabimo obliž, da dodatno mehansko preprečimo okužbo in zmanjšamo trenje. 
OXILVER® Skin solution za kožo 100 ml
OXILVER® Skin solution za kožo je vsestranski izdelek in je nepogrešljiv pri pohodnikih, tekačih ter drugih rekreativnih in profesionalnih športnikih. Poleg oskrbe žuljev na stopalih, ga lahko uporabimo tudi pri KURJIH OČESIH, BRADAVICAH, PIKIH INSEKTOV ter za preprečevanje in zaviranje GLIVIČNIH OKUŽB.