NEGA STOPAL ZA LAHKOTEN KORAK

Stopala nosijo breme teže telesa, odvečnih kilogramov in neustrezne obutve. Naše pridne noge si zato zaslužijo več pozornosti, kot ji vsakodnevno namenjamo. Urejeni nohti in stopala ne dajejo zgolj vtisa urejenosti, temveč so tudi odraz našega notranjega zdravja.

NEGA STOPAL IN NASVETI ZA OSNOVNO NEGO

Na prvem mestu je ustrezna vsakodnevna higiena

Koža stopal in nohti so dovzetni za bakterijske in glivične okužbe, sploh če večji del dneva nosimo nogavice in zaprte čevlje. Med prsti se ustvarijo idealni pogoji za razvoj okužbe, če jih ne čistimo redno. Vsak dan si umijemo noge v topli vodi z milom.

Nasveti za osnovno nego stopal

Dobro posušimo stopala, zlasti med prsti

Atletsko stopalo je pogosta glivična okužba stopala in prstov, ki povzroča srbenje, luščenje, v nekaterih primerih pa lahko povzroči tudi razpoke in zmehčano kožo. Previdnost ni odveč tudi v skupnih umivalnicah, bazenih, savnah, kjer se okužbe najpogosteje prenašajo. Noge si po vsakem umivanju dobro obrišemo. Na mokra stopala ne obujamo nogavic in čevljev. Če se noge močno znojijo, uporabimo izdelke za zmanjšanje znojenja ali puder.

Poskrbimo za vlaženje stopal

Koža na stopalih nima žlez lojnic, zato je posebno nagnjena k suhosti. Izpostavljenost obremenitvam in trenju povzroča dodatno izsušitev, odebelitev kože in nastanek razpok. Take razpoke bolijo, lahko zakrvavijo in predstavljajo nevarnost za naše zdravje, saj so idealno mesto za okužbo. Ključnega pomena je, da njihov nastanek preprečimo in sicer tako, da jih vsakodnevno ustrezno vlažimo z izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino in Aloe vero.

Odstranimo poroženelo kožo

Odstranimo poroženelo kožo

Če je koža na stopalu čezmerno poroženela, jo med kopanjem oziroma prhanjem odstranimo z za to namenjeno pilo ali gobico. Trdo kožo predhodno omehčamo tudi z namakanjem nog. Nato lahko pričnemo z mehanskim odstranjevanjem, a moramo biti pri tem pazljivi, da kože ne poškodujemo in povzročimo krvavitve. V kolikor nismo vešči odstranjevanja, raje obiščemo pedikerja, ki bo poskrbel, da bo nega stopal strokovno izvedena.

Ustrezno pristrižemo nohte

Nohte krajšamo do blazinice in pazimo, da se pri tem ne ranimo. Pomembno je, da nohti ob piljenju niso mokri ter da piljenje poteka v eno smer in ne naprej in nazaj, saj tako vedno znova odprejo konice, zaradi česar se noht začne cepiti.

Poskrbimo za okužene nohte

Med resnejše težave pa sodijo poškodovani, vraščeni ali okuženi nohti, ki jih lahko spremlja otečeno, pordelo, boleče in vneto področje. Zlasti pri glivičnih okužbah je pomembno zavedanje, da to ni lepotna napaka ampak okužba, ki se jo mora zdraviti in odstraniti. Glivične okužbe nohtov so zelo trdovratne in le redki izdelki lahko okužbo odstranijo. Razlog je pojav odpornosti glivice na zdravilne kreme proti glivicam ali preozek spekter delovanja, zaradi česar izdelek ne uniči vseh sevov glivic. Uporaba izdelkov z aktivnim kisikom ne povzroča neodzivnosti, saj deluje na način, ki je telesu poznan.

OXILVER Nail solution za nohte je prva izbira za celovito nego stopal in nohtov. Edinstvena kombinacija sestavin nohte in kožo ne le oksigenira in regenerira, ampak tudi čisti, neguje in vlaži. Dopolnilni učinek vseh sestavin še okrepi antiseptično delovanje in zavrtje morebitne okužbe.
OXILVER® Nail solution za nohte
  • pospeši obnovo poškodovanih nohtov,
  • učvrsti krhke in lomljive nohte,
  • odstrani porumenelost nohtov,
  • mehča strukturo zadebeljenih nohtov,
  • vlaži in obnavlja razpokano kožo na petah,
  • preprečuje razvoj in širjenje okužb,
  • mehča otiščance in celi žulje,
  • je varen in učinkovit ob kratkotrajni in dolgotrajni uporabi.