Close

Luskavica

luskavica-OXILVER

Kaj je LUSKAVICA ali PSORIAZA?
Kateri simptomi so pri luskavici najpogostejši?
Kaj so sprožilni dejavniki?
Kužnost in prenašanje?
Ali obstaja zdravilo za luskavico?
Novost za zmanjševanje izbruhov luskavice?
Zakaj sta OXILVER Skin raztopina in gel drugačna od drugih dosegljivih izdelkov?


 

Kaj je LUSKAVICA ali PSORIAZA?

Luskavica ali psoriaza je kronična dedna bolezen, ki v povprečju prizadane približno 4% ljudi.

Luskavico prepoznamo po značilnem vnetju in prehitrem razmnoževanju celic vrhnjice, ki se nato kopičijo na površini kože kot bolj ali manj debele obloge v obliki lusk belkasto-srebrne barve. Prizadane lahko vsak del kože, tudi lasišče in nohte.

Kateri simptomi so pri luskavici najpogostejši? 

Na to vprašanje ni mogoče odgovoriti, saj obstaja veliko vrst luskavice in vsaka je lahko le malo izražena ali pa je izražena zelo močno. Večina bolnikov ima luskavico v ploskvah. Te se pojavljajo v lasišču, predvsem v zatilju, po kolenih in komolcih, na križu, podlakteh… Koža je na teh delih v okroglih žariščih, velikih od nekaj milimetrov do nekaj centimetrov, pordela, zadebeljena, pokrita s sivo-srebrno lusko. Ne boli in le redko srbi.

Kaj so sprožilni dejavniki?

Kaj poleg genetsko pogojene imunske motnje povzroča luskavico, zaenkrat še ni znano. Med “sprožilne” dejavnike uvrščamo različne bolezni (zlasti okužbe), uživanje določenih zdravil (antidepresivov, zdravil, ki znižujejo povišan krvni tlak, zdravil proti malariji) ter alkohola, psihični stres in tudi neposredne poškodbe kože (odrgnine, opekline).

Kužnost in prenašanje?

Luskavica ni nalezljiva bolezen.

Ali obstaja zdravilo za luskavico? 

Zdravljenje luskavice je mogoče in je potrebno. Kljub temu, da je luskavica zaenkrat neozdravljiva bolezen. Zdravljenje luskavice je zelo individualno prilagojeno in trajajoče vse življenje. Luskavico zdravimo na tri načine:

– lokalno (s pripravki, ki jih nanašamo na spremembe),
– sistemsko (z zdravili, ki jih pojemo ali pa vnesemo v organizem drugače – injekcije) in
– z obsevanjem z UV svetlobo.

Večina bolnikov ima blago ali srednje izraženo luskavico, ki jo večinoma zdravijo z lokalnimi pripravki: kortikosteroidi s številnimi stranskimi učinki, salicilno kislino, preparati z vitaminom D, redkeje kaj drugega. Pri luskavici se priporoča zmerno izpostavljanje sončnim žarkom, ki bolezen večinoma izboljšajo.


Pomoč pri tretiranju luskavice

OXILVER Skin pršilo in OXILVER Skin gel sta inovativni kombinaciji aktivnih kisikovih spojin, ionskega srebra, hialuronske kisline in aloe vere za blaženje srbenja, rdečice in suhosti kože pri luskavici. S svojim delovanjem skrbita za obnovo in oskrbo kože s kisikom. Delujeta blago antiseptično, prizadeto mesto pa čistita in negujeta.

Hialuronska kislina in aloe vera s svojim delovanjem doprineseta k intenzivnemu vlaženju, k večji prožnosti, napetosti in gladkosti kože.


Način uporabe OXILVER Skin pršila in gela

OXILVER Skin solution & gel

Pri tretiranju prizadete in suhe kože uporabljamo OXILVER Skin raztopino in gel vsaj 2-3x dnevno. Raztopino nanašamo zlasti na večjih površinah kože, pri odebeljenih in poroženelih površinah, kjer tekočina omogoča hitrejše in lažje prodiranje in mehčanje kože (komolci, pete, kolena) ter na predelih, ki potrebujejo intenzivnejše čiščenje ali mehčanje.  OXILVER Skin gel je namenjen uporabi na manjših površinah kože (obraz, komolci, kolena, pete, itd.), pri odebeljenih in poroženelih površinah, kjer gel omogoča daljši čas delovanja in mehčanja kože in na predelih, ki potrebujejo intenzivnejše delovanje (obraz, ustnice, lasišče, vrat, itd).

OXILVER Skin gel nežno nanesemo na kožo brez vtiranja ter ga pustimo na površini, da se posuši.

Vloga raztopine in gela je, da kožo čistita, negujeta in oksigenirata ter delujeta antiseptično. Gel zaradi strukture omogoča daljši čas delovanja in prodiranja v področja s prizadeto kožo.

           Psoriasis - luskavica

Zakaj sta OXILVER Skin raztopina in gel drugačna od drugih dosegljivih izdelkov?

Potrebno je poudariti, da se OXILVER Skin pršilo in gel odlično kombinirata tudi z ostalimi pripravki za tretiranje kože z luskavico, zdravili ter uporabo solarija in s sončenjem.

Inovativna kombinacija s procesom oksigenacije blaži simptome neželenih procesov na koži zaradi luskavice ter vidno izboljša njen videz. Ob stiku raztopine ali gela s površino kože se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino čistijo, negujejo, hidrirajo in oksigenirajo.

OXILVER Skin pršilo in gel ljudje zelo dobro prenašajo in nimata stranskih učinkov, prav tako ne povzročata odpornosti ali neodzivnosti na uporabo izdelka.

Ob redni uporabi se koža očisti, stanje kože pa se znatno izboljša. Po enem mesecu se lahko barva kože na manj prizadetih predelih povrne v barvo zdrave kože, intenziteta izbruhov pa se postopno zmanjšuje in podaljšuje.

Kaj še lahko naredimo, da preprečimo/zmanjšamo izbruh luskavice?

Zmanjšamo vpliv sprožilnih dejavnikov za izbruh luskavice, kot so pretirano pitje alkohola, stres, infekcije, zanemarjeno zobovje ter se izpostavimo soncu, ki ublaži simptome luskavice.


OXILVER Skin pršilo za kožo
OXILVER Skin gel za kožo
Kako OXILVER deluje
Vsi izdelki OXILVER

Pin It on Pinterest

Share This
Vpišite vaš e-naslov in se naročite na e-novice
Prijavite se na
e-novice
Naroči se
Strinjam se, da ENIKAM d.o.o., do preklica, na zgornji elektronski naslov posreduje elektronske novice.
Prijava na e-novice
Vpišite vaš e-naslov in se naročite na e-novice
Naroči
Strinjam se, da ENIKAM d.o.o., do preklica, na zgornji elektronski naslov posreduje elektronske novice.