Close

Glivice na nohtih

Kaj so glivične okužbe nohtov in kože?

So spremembe na koži ali nohtih, ki se pogosto pojavijo kot posledica poškodb, prekomernega potenja ali obilne izpostavljenosti vlagi. Glivične okužbe lahko opazimo na različnih predelih telesa, zlasti na stopalih, nohtih, v kožnih gubah in predelih, kjer se kožne površine stikajo in je koža vlažna ter topla.

Okužbe so pogostejše pri športnikih, bolnikih s sladkorno boleznijo in pri starejših ljudeh, predvsem pri tistih, ki imajo bolezni perifernega žilja ali živčevja, ali pa so imunsko oslabeli. Tudi jemanje določenih zdravil (za zdravljenje rakavih obolenj itd.) pripomorejo k večji dovzetnosti za glivične okužbe. Z glivicami se lahko okužimo tudi preko okužene živali.

Glivične okužbe kože in nohtov so lahko mešane okužbe med več kot 100 znanimi glivičnimi sevi. So trdovratna in pogosto ponavljajoča tegoba, ki jo je praktično nemogoče v celoti odpraviti le z uporabo enega antimikotika. Procesa odstranjevanja okužbe se moramo lotiti celovito, kar zajema tretiranje, piljenje in ustrezno higieno ter uporabo ustreznih izdelkov (antimikotikov, eteričnih olj…). Pomemben pogoj pri odstranjevanju glivic sta tudi redna higiena kože in nohtov ter menjava nogavic in perila, ki je v stiku z okuženo površino. Pri glivični okužbi nohtov moramo nohte redno striči in piliti zadebeljene okužene površine. Razkužiti moramo tudi čevlje in pribor, s katerim si urejamo in pilimo nohte, da ne prenašamo glivične okužbe še na druge predele kože in nohtov.

Kakšni so simptomi?

Glivične okužbe nohtov se kažejo kot rumeno, zeleno ali celo rjavo do črno obarvani, zadebeljeni in krhki nohti na rokah ali nogah, zlasti na palcih nog.

Na nogah se glivična okužba običajno začne med prsti. Lahko se pojavi glivična okužba stopal, pri kateri postane koža srbeča, luskasta, razpokana, pordela in ima neprijetnega vonja. Lahko se pojavijo tudi drobni vodeni mehurčki, skelenje in bolečine pri hoji.

Značilna mesta glivičnih okužb na koži so v dimljah, kožnih gubah, pod dojkami in pazduhami. Okuženi predeli so ponavadi okrogle oblike, srbeči, imajo ostro omejeno rdečino s poudarjenim robom, v notranjem delu okuženega področja rdečina izgineva.

Kužnost in prenašanje?

Glivična okužba ni le lepotna, temveč tudi zdravstvena težava. Okužbo je potrebno zdraviti, da se ne prenese na druge dele telesa ali na druge ljudi. Posledice nezdravljene okužbe so lahko brazgotine na koži, bolečine pri hoji zaradi zadebeljenih nohtov, večja je tudi možnost bakterijske okužbe. V primeru, da gre za razširjeno okužbo, ko spremembe na koži trajajo dlje časa ali pa znaki ne izginejo po dveh do treh tednih samozdravljenja, je potrebno obiskati zdravnika.

 


Vloga aktivnega kisika – OXILVER® Nail Solution v pršilu

Prizadeti nohti so običajno krhki, lomljivi, izsušeni in se radi plastijo.

Izdelek OXILVER Nail raztopina v pršilu je novost na osnovi inovativne kombinacije aktivnih kisikovih spojin, ionskega srebra in pantenola, ki prizadeto površino hidrira, regenerira in oksigenira ter na ta način vidno izboljša videz nohta in obnohtne kože. Pantenol poskrbi za boljše prodiranje sestavin in vlage v notranjost nohtov in globje plasti kože. Nohti postanejo bolj svetleči, trdni in manj lomljivi, koža pa bolj prožna, elastična ter mehka. Poleg tega pantenol deluje tudi izrazito regenerativno.

OXILVER Nail raztopina je pokazala odlične rezultate glede izboljšanja strukture nohtov že po enem mesecu redne uporabe vsaj 2-3x na dan. Prizadeto mesto posprejate in počakate, da se raztopina osuši. Mesta nanosa ne spirate ali brišete.

OXILVER Nail raztopina je namenjena kratkoročni ali dolgoročni uporabi, odvisno od stanja in prizadetosti nohta. Za dobre rezultate je potrebno vztrajati z uporabo raztopine toliko časa, da se stanje nohta izboljša, prizadeti del pa preraste.

OXILVER Nail raztopina je odličen izbor zlasti pri sladkornih bolnikih, ki se morajo zaradi narave bolezni in obilice zdravil izogibati večini zdravil za zdravljenje glivičnih okužb zaradi možnosti medsebojnega interiranja in posledično pojava stranskih učinkov. Oxilver Nail raztopina se lahko kombinira z antimikotiki pri odstranjevanju glivic ali drugimi negovalnimi sredstvi za lepši in zdrav videz nohtov.

 

ZakOXILVER_Nail_solution-200x347aj je OXILVER Nail raztopina drugačna?

  • je v obliki raztopine in površine nanosa ne masti
  • kombinacija aktivnih kisikovih spojin in ionskega srebra je novost z izrednimi rezultati pri negi, oksigenaciji in regeneraciji nohta in obnohtne kože
  • omogoča hitro izboljšanje videza in trdnosti nohta
  • primerna za kratkoročno in dolgoročno uporabo
  • varna za vse generacije
  • možnost kombiniranja drugimi kozmetičnimi izdelki in metodami (laser, fototerapija) ali z zdravili

 

OXILVER Nail raztopina vpliva tako na lepši videz kot hitrejšo obnovo nohta in obnohtne kože, kar je še posebej vidno pri poškodovanih, vraščenih ali od okužbe prizadetih nohtih. Oxilver Nail raztopina ni zamenjava za zdravila, ampak odlično dopolnilo pri tretiranju težav na nohtih brez pojavnosti neodzivnosti na izdelek.

 

Ob stiku raztopine s površino telesa se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino čistijo, negujejo, hidrirajo in oksigenirajo.

OXILVER NAIL pršilo – Nakup
Vprašanja in odgovori
Vsi izdelki OXILVER

PRODAJNA MESTA

Pin It on Pinterest

Share This