Close

PRAVILNA OBRAVNAVA GLIVIČNIH OKUŽB NOHTOV

Na voljo je veliko izdelkov, ki se oglašujejo kot »učinkovita« sredstva za tretiranje glivičnih okužb in begajo uporabnika pri pravilni izbiri. Malo jih je dejansko učinkovitih in varnih, ob nepravilni uporabi lahko poslabšajo simptome, dražijo kožo, sprožijo alergije in razširijo okužbo na druge nohte in kožo.

Izkušnje naših številnih strank kažejo, da so najbolj učinkoviti in zanesljivi izdelki na osnovi AKTIVNIH KISIKOVIH SPOJIN, ki jih vsebuje Oxilver® Nail solution.

 

Zakaj so izdelki OXILVER® z AKTIVNIMI KISIKOVIMI SPOJINAMI tako posebni in kako delujejo?

Aktivne kisikove spojine v izdelkih OXILVER® so pridobljene s posebnim proizvodnim postopkom in so prečiščene ter stabilizirane s »food grade« stabilizatorjem. Tako pridobljene predstavljajo najboljši približek biološke oblike vodikovega peroksida, ki ga proizvajajo naše imunske celice. Naše celice ga tako prepoznajo in sprejmejo kot sebi lastnega, z namenom obrambe pred patogeni in oksigenacije celic po naslednjih mehanizmih:

  1. Aktivni kisik uniči mikrobe (bakterije, viruse, glive): ob stiku raztopine s površino nohta, pride do kemijske reakcije med aktivno kisikovo spojino in kovinskim ionom v membrani škodljivih mikrobov (bakterij, virusov, glivic), kar vodi v njihovo uničenje.

  1. Aktivni kisik omogoča oksigenacijo in regeneracijo: aktivna oblika kisika kot singlet prehaja celice, kjer aktivira proces okisgencije in tvorbe energije. Celica se tako regenerira preko svojega lastnega mehanizma, ki je najučinkovitejši in najintenzivnejši.

Učinkovitost aktivnih kisikovih spojin je v OXILVER® izdelkih povečana od 3-10 krat z dodatkom določene in preverjene količine ioniziranega srebra. To je prisotno v ionski obliki, zato ne prehaja celice in nima neželenih učinkov.

V OXILVER® Nail je kot negovalna sestavina dodan pantenol. Iz ozračja nase veže molekulo vode in jo (skupaj z aktivnimi kisikovimi spojinami) dostavlja v notranjost nohtov ter nohte vlaži in preprečuje njihovo lomljivost. Ob prodiranju v noht se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki pomaga pri izboljšanju trdnosti nohtov. Pantenol deluje tudi izrazito regenerativno.

Način UPORABE OXILVER® izdelkov

  1. OXILVER® Nail solution razpršimo 2-3-krat dnevno na prizadeto kožo ali nohte. Mesto nanosa ni potrebno brisati; počakamo le, da se osuši.
  1. Ob nanosu raztopine se lahko pojavi rahlo penjenje, kar kaže na sproščanje aktivnega kisika. Bela pena je lahko pokazatelj sprememb na površini zaradi prisotnosti glivic ali bakterij.

Za lajšanje prehoda aktivnega kisika v noht je priporočljivo okužen noht mehansko odstraniti s piljenjem ali striženjem. Pri odpravljanju težav z glivično okužbo je potrebno biti vztrajen in počakati, da začne izraščati zdrav noht, ki izpodrine okuženo oziroma poškodovano področje. Poudariti je potrebno, da glivične okužbe nohtov in kože zahtevajo dolgotrajno tretiranje z OXILVER® Nail raztopino, pri čemer je čas za obnovo odvisen od obsega prizadetosti in hitrosti rasti nohtov. Pomemben pogoj pri odstranjevanju glivic sta tudi redna higiena kože in nohtov ter menjava nogavic in perila, ki je v stiku z okuženo površino. Razkužiti moramo tudi čevlje in pribor, s katerim si urejamo in pilimo nohte, da ne prenašamo glivične okužbe.

V nepredovanih primerih okužbe je koristna tudi strokovna pedikura, saj bo obravnava bolj uspešna, če se oboleli del nohta s striženjem in brušenjem čim bolj mehansko odstrani in očisti nohtne kanale.

Prednosti OXILVER® Nail solution pred ostalimi izdelki na tržišču:

  • Varen ob dolgotrajni uporabi. Ker je za uspešno odpravo glivičnih okužb nohtov ključnega pomena dolgotrajna in dosledna uporaba izdelkov, je zelo pomembno da je izdelek varen. Za razliko od nekaterih zdravil, OXILVER® Nail nima neželenih učinkov (slabost, alergične reakcije, bolečine..) in je odlična alternativa za mnoge, ki ne morejo ali ne želijo jemati peroralnih zdravil.

  • Učinkovit in brez pojava rezistence-neodzivnosti. Lokalni antimikotiki (zdravila za zdravljenje glivičnih okužb) delujejo na omejen spekter glivic in ne pokrijejo vseh sevov. Hkrati pa zaradi široke uporabe pri zdravljenju in preprečevanju okužb prihaja do odpornosti nekaterih sevov glivic na sintezne antimikotike. Našteti razlogi zmanjšujejo uspešnost terapije glivičnih okužb nohtov. OXILVER® Nail deluje na naraven, telesu in celicam že poznan mehanizem delovanja, brez pojava rezistence.

  • Lahko se uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi terapevtskimi in kozmetičnimi izdelki in metodami. OXILVER® Nail odlično dopolnjuje učinek laserja in fotodinamične terapije pri odstranjevanju glivičnih okužb nohtov.

Pin It on Pinterest

Share This
Vpišite vaš e-naslov in se naročite na e-novice
Prijavite se na
e-novice
Naroči se
Strinjam se, da ENIKAM d.o.o., do preklica, na zgornji elektronski naslov posreduje elektronske novice.
Prijava na e-novice
Vpišite vaš e-naslov in se naročite na e-novice
Naroči
Strinjam se, da ENIKAM d.o.o., do preklica, na zgornji elektronski naslov posreduje elektronske novice.