Close

INTENZIVNO UMIVANJE IN UPORABA RAZKUŽIL POŠKODUJE KOŽNO BARIERO

Zavedanje o širjenju koronavirusa nas je pripeljalo do pogostega umivanja rok in intenzivne uporabe razkužil. Mnogi se zaradi tega soočajo s suho in razpokano kožo. Dejstvo je, da takšna koža potrebuje nego in vlaženje.

 

 

 

 

POŠKODOVANA KOŽA in NEVARNOST OKUŽB

Milo, vroča voda in alkohol v razkužilih odstranjujejo mikrobe in umazanijo, obenem pa odstranjujejo naravno zaščitno plast kože. Poveča se izguba vlage in koža postane posledično zelo suha. Pojavijo se razpoke, ki bolijo in lahko zakrvavijo. V nekaterih primerih se lahko pojavijo tudi večje težave, kot so alergije, srbečica in dermatitis.

Razpokana koža predstavlja nevarnost za naše zdravje, saj  je idealno mesto za okužbo. Mikrobi lahko vstopijo skozi odprte rane ter povzročijo vnetje na mestu poškodbe in gnojni izcedek. Lahko se pojavi bolečina in draženje.

 

NEGA POŠKODOVANE KOŽE

Pomembna je uporaba izdelkov, ki s pravilno nego kožo negujejo, ji povrnejo prožnost ter jo primerno navlažijo. Izdelki OXILVER® na osnovi aktivnih kisikovih spojin pripomorejo k hitrejši regeneraciji kože, poskrbijo za njihovo oskrbo s kisikom ter z antiseptičnim delovanjem preprečujejo nastanek in širjenje okužbe. Hialuronska kislino in Aloe vera doprineseta k intezivnemu VLAŽENJU kože, k VEČJI PROŽNOSTI, NAPETOSTI in GLADKOSTI kože. Pantenol poleg vlažilne funkcije ustvari zaščitni sloj in deluje izrazito REGENERATIVNO.

 

 

UPORABA IZDELKOV OXILVER®

Izdelki OXILVER® so namenjeni tretiranju težav s kožo in nohti ter osnovni negi in vzdrževanju. Primerni so za vse tipe kože, ne glede na spol, za otroke in odrasle. So idealna kombinacija vsem obstoječim kremam, losjonom in gelom. V primeru izredno občutljive, razdražene kože se priporoča predhodni nanos lahke negovalne emulzije ali kapljica rastlinskega olja, ki koži zagotovita primerno zaščito in elastičnost.

  • OXILVER® Skin Solution je namenjen zlasti uporabi na večjih površinah kože ter pri odebeljenih in poroženelih površinah, kjer tekočina hitreje in lažje prodre in mehča kožo.
  • OXILVER® Skin Gel je namenjen uporabi na predelih, ki potrebujejo intenzivnejše in dolgotrajnejše delovanje.
  • OXILVER® Nail Solution je namenjen hitrejši obnovi poškodovanih nohtov in obnohtne kože ter izboljšanju trdnosti in večji hidraciji nohtov.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This
Vpišite vaš e-naslov in se naročite na e-novice
Prijavite se na
e-novice
Naroči se
Strinjam se, da ENIKAM d.o.o., do preklica, na zgornji elektronski naslov posreduje elektronske novice.
Prijava na e-novice
Vpišite vaš e-naslov in se naročite na e-novice
Naroči
Strinjam se, da ENIKAM d.o.o., do preklica, na zgornji elektronski naslov posreduje elektronske novice.