Close

AKTIVNI KISIK – INOVACIJA V KOZMETIKI

 

Kisik je eden od osnovnih elementov na našem planetu, ki omogoča življenje, kakršnega poznamo. Pomembno je, da se ob tem spomnimo, da obstajajo različne oblike kisika, ki v naravi in v našem telesu nastajajo ob različnih vremenskih in biokemijskih pojavih. Po nevihti je zrak kristalno čist zaradi nastanka ozona, pri procesu fotosinteze v vodnem okolju in pri rastlinah nastane posebna oblika kisika z imenom kisikov singlet, ki nastaja tudi v našem organizmu, kadar naš imunski sistem deluje pravilno.

Moderna kozmetologija, medicina in farmacija je odkrila pomembno vlogo kisikovega singleta – aktivnega kisika. Ne samo, da pomaga našemu imunskemu sistemu, da se uspešno bori proti infekcijam, temveč je izjemnega pomena za normalno delovanje vsega našega organizma. Spomnimo se, koliko kroničnih in neozdravljivih bolezni nastane samo zato, ker našemu telesu manjka kisika. Tudi proces staranja nastane med drugim zaradi pomanjkanja preskrbljenosti kože z vodo in kisikom.

Aktivni kisik – kisikov singlet ima v kozmetiki zelo pomembno vlogo. Koži pomaga, da se uspešno obnovi, da je dobro navlažena in preskrbljena s kisikom – oksigenirana. Pri tem kozmetika z aktivnim kisikom ne izloči uporabe drugih kozmetičnih izdelkov in postopkov, ampak celo pripomore k boljšim rezultatom.

Kako vemo, da proizvod z aktivnim kisikom sploh deluje? Ob stiku raztopine s površino telesa in sluznice se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino oziroma sluznico čistijo, negujejo, navlažijo in obnovijo. Zaradi svojega načina delovanja pa služi celo kot pokazatelj bakterijskih ali glivičnih vnetij. Tam, kjer se ob stiku površine telesa in sluznice z raztopino pojavi več belih mehurčkov in pene, močnejša je okužba.

Najboljše rešitve so torej enostavne rešitve, ki posnemajo naravne procese in pomagajo organizmu, da se obnovi na svoj naraven način.

izdelki_opis_kosaricaNAil izdelki_opis_kosarica izdelki_opis_kosarica3

 

Pin It on Pinterest

Share This