Close

Nasveti za učinkovito nego rok pozimi

Dekle_mraz

Pozimi koža na rokah potrebuje več pozornosti.  Zaradi pogostih sprememb temperature lahko postane hrapava, groba in pordela.

 1. Uporabimo zaščitne kreme tekom dneva
  Pri izbiri krem za roke v zimskem času je pomembno, da izberemo tiste, ki vsebujejo kakovostne sestavine. Dobra krema vsebuje vitamine A, E, B5, čebelji vosek, aloe vero, naravna olja kakava, avokada in jojobe. Imeti mora vlažilni učinek in delovati protivnetno.
  Kako nanašamo zaščitno kremo? Cca 35-40 minut pred odhodom od doma dobro vtremo kremo v kožo. Potem tik pred odhodom še enkrat namažemo roke, saj s tem ustvarimo dodatno plast, ki deluje kot zaščita pred mrazom. Izberemo kremo, ki se zlahka absorbira in ne pušča neprijetnega občutka mastne kože. Za boljšo oskrbo kože z vlago in njeno elastičnost ponovimo postopek 2-3x na dan.
 1. Ne pozabimo na rokavice vsakič, ko gremo ven
  Mrzel zrak in hladen veter lahko izsušita roke. Najlažji način za zaščito rok je, da v mrzlih dneh redno nosimo rokavice.
 2. Za nočno nego rok izberemo visoko vlažilne kreme
  Predno gremo spat, si roke namažemo s kremo, ki je visoko vlažilna in njen učinek povečajmo z uporabo bombažnih rokavic. Tako bomo preprečili neželeno izsušitev in draženje kože.
 3. Ne pozabimo na piling kože
  Naša koža se regenerira vsak mesec, vendar se včasih odmrle kožne celice ne odstranijo same od sebe v celoti. Tako s pilingom pomagamo koži pri čiščenju in odstranjevanju vrhnje odmrle plasti ter pripomoremo k hitrejši obnovi kože. Zadostuje izvajanje neagresivnega postopka pilinga kože 2x na teden.
 4. Pri delu doma si pomagamo z uporabo zaščitnih rokavic
  Pri uporabi kemikalij, detergentov ali vroče vode pri pomivanju posode si roke zaščitimo z zaščitnimi rokavicami. Dolgotrajnejša izpostavitev omenjenim vplivom zmanjša vsebnost naravnih olj v koži, zaradi česar so roke videti suhe in razpokane.
 5. Izogibajmo se ekstremnim temperaturam vode pri umivanje rok
  Roke pozimi umivamo z mlačno vodo. Hladna voda kožo naredi trdo in grobo, preveč topla oz. vroča pa kožo izsuši in lahko povzroči nastanek razpok in luščenje. Če je le možno, za umivanje rok uporabimo ročno izdelana trda mila, ki vsebujejo zelišča in vitamine.

 

AMPAK ALI JE TO DOVOLJ?

Če bomo upoštevali vse naštete nasvete, bomo bistveno pripomogli k zaščiti kože na rokah. Vendar je vse to zgolj površinska zaščita.

Da bi koži pomagali tudi globinsko, moramo izboljšati njeno moč oksigeniranja (oskrbe s kisikom) in obnove, pri čemer nam bo v pomoč inovativna kozmetika OXILVER® Skin. Poskrbela bo, da bo naša koža postala bolj prožna in gladka.

OXILVER® Skin je inovativna kombinacija aktivnih kisikovih spojin, ionskega srebra, hialuronske kisline in aloe vere, ki kožo negujejo, oksigenirajo in regenerirajo, kar posledično vpliva na upočasnitev znakov staranja in izboljšanje strukture kože.

 

Spoznajte OXILVER® Skin izdelke na tej povezavi >> bit.ly/oxilvergel in se sami prepričajte o njihovi učinkovitosti pri različnih težavah na koži

 

PrsiloZaKožo

Pršilo za kožo

Pin It on Pinterest

Share This