Close

Glivice na nohtih

Kaj so glivične okužbe nohtov in kože?
Kakšni so simptomi?
Kužnost in prenašanje?
Kaj storiti, da se znebimo glivic na nohtih ali koži?
Zakaj je OXILVER gel drugačen od drugih dosegljivih izdelkov?
Prodajna mesta / promocije?

Kaj so glivične okužbe nohtov in kože?

So spremembe na koži ali nohtih, ki se pogosto pojavijo kot posledica poškodb, prekomernega potenja ali obilne izpostavljenosti vlagi. Glivične okužbe lahko opazimo na različnih predelih telesa, zlasti na stopalih, nohtih, v kožnih gubah in predelih, kjer se kožne površine stikajo in je koža vlažna ter topla.

Okužbe so pogostejše pri športnikih, bolnikih s sladkorno boleznijo in pri starejših ljudeh, predvsem pri tistih, ki imajo bolezni perifernega žilja ali živčevja, ali pa so imunsko oslabeli. Tudi jemanje določenih zdravil (za zdravljenje rakavih obolenj itd.) pripomorejo k večji dovzetnosti za glivične okužbe. Z glivicami se lahko okužimo tudi preko okužene živali.

Glivične okužbe kože in nohtov so trdovratna in pogosto ponavljajoča tegoba, ki se je zlepa ne da odstraniti.

Kakšni so simptomi?

Glivične okužbe nohtov se kažejo kot rumeno, zeleno ali celo rjavo do črno obarvani, zadebeljeni in krhki nohti na rokah ali nogah, zlasti na palcih nog.

Na nogah se glivična okužba običajno začne med prsti. Lahko se pojavi glivična okužba stopal, pri kateri postane koža srbeča, luskasta, razpokana, pordela in ima neprijetnega vonja. Lahko se pojavijo tudi drobni vodeni mehurčki, skelenje in bolečine pri hoji.

Značilna mesta glivičnih okužb na koži so v dimljah, kožnih gubah, pod dojkami in pazduhami. Okuženi predeli so ponavadi okrogle oblike, srbeči, imajo ostro omejeno rdečino s poudarjenim robom, v notranjem delu okuženega področja rdečina izgineva.

Kužnost in prenašanje?

Glivična okužba ni le lepotna, temveč tudi zdravstvena težava. Okužbo je potrebno zdraviti, da se ne prenese na druge dele telesa ali na druge ljudi. Posledice nezdravljene okužbe so lahko brazgotine na koži, bolečine pri hoji zaradi zadebeljenih nohtov, večja je tudi možnost bakterijske okužbe. V primeru, da gre za razširjeno okužbo, ko spremembe na koži trajajo dlje časa ali pa znaki ne izginejo po dveh do treh tednih samozdravljenja, je potrebno obiskati zdravnika.


Kaj storiti, da se znebimo glivic na nohtih ali koži?

OXILVER_Nail_solution-200x347

Glivične okužbe je potrebno zdraviti in tretirati. Na tržišču je nov izdelek OXILVER Nail raztopina v pršilu, ki učinkovito pomaga pri tretiranju glivične okužbe na nohtih in koži. Gre za inovativno kombinacijo aktivnih kisikovih spojin, koloidnega srebra in pantenola, ki selektivno delujejo na glivice, prizadeto površino pa regenerirajo, hidrirajo in oksigenirajo. Pantenol poskrbi za boljše prodiranje sestavin in  vlage v notranjost nohtov in globje plasti kože. Nohti postanejo bolj svetleči, trdni in manj lomljivi, koža pa bolj prožna, elastična ter mehka. Poleg tega pantenol deluje tudi izrazito regenerativno.

OXILVER Nail raztopina v pršilu je pokazala odlične rezultate že po enem mesecu redne uporabe vsaj 2-3x na dan. Prizadeto mesto posprejate in počakate, da se posuši. Mesta nanosa ne spirate ali brišete.  Za izboljšanje stanja nohta in obnohtne kože je potrebno vztrajati tako dolgo, da prizadeti predel nohta preraste in se nadomesti v celoti z zdravim nohtom. To lahko traja več mesecev, odvisno od obsega in trajanja okužbe.

Pomemben pogoj pri odstranjevanju glivic sta tudi  redna higiena kože in nohtov ter menjava nogavic in perila, ki je v stiku z okuženo površino. Pri glivični okužbi nohtov moramo nohte redno striči in piliti zadebeljene okužene površine. Razkužiti moramo tudi čevlje in pribor, s katerim si urejamo in pilimo nohte, da ne prenašamo glivične okužbe še na druge predele kože in nohtov.

OXILVER Nail pršilo je odličen izbor zlasti pri sladkornih bolnikih, ki se morajo zaradi narave bolezni in obilice zdravil izogibati večini zdravil za zdravljenje glivičnih okužb zaradi možnosti medsebojnega interiranja in posledično pojava stranskih učinkov. Oxilver Nail pršilo se lahko kombinira z antimikotiki pri odstranjevanju glivic ali drugimi negovalnimi sredstvi za lepši in zdrav videz nohtov.

Zakaj je OXILVER gel drugačen od drugih dosegljivih izdelkov?

 Glivične okužbe kože in nohtov so običajno mešane okužbe več 100 znanih glivičnih sevov.  Vsako trenutno dosegljivo zdravilo pokriva le določen spekter glivic, zato je izredno težko ali nemogoče v celoti ozdraviti glivično okužbo le z enim antimikotikom.

OXILVER Nail vsebuje aktivne kisikove spojine v kombinaciji s koloidnim srebrom, ki ne ločujejo med posameznimi sevi glivic, ampak deluje antiseptično na glivične seve, bakterije in viruse. Pri tem se sprosti posebna oblika kisika imenovan “singlet”, ki prodre v človeško celico, kjer aktivira mehanizem regeneracije in obnove lastne celice.

OXILVER Nail pršilo vpliva tako na lepši videz kot hitrejšo regeneracijo nohta in obnohtne kože, kar je še posebej vidno pri poškodovanih, vraščenih ali od okužbe prizadetih nohtih. Oxilver Nail ni zamenjava za zdravila, ampak odlično dopolnilo pri tretiranju težav na nohtih brez pojavnosti odpornosti na izdelek.

Ob stiku raztopine s površino telesa se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino čistijo, negujejo, hidrirajo in oksigenirajo. Zaradi omenjenega načina delovanja služi OXILVER Nail pršilo kot pokazatelj bakterijskih ali glivičnih vnetij.

glivice na nohtih na nogah_OXILVER Nail pršilo

Trenutno dosegljive možnosti za odstranjevanje glivici na nohtih in koži:

Zdravnik lahko predpiše zdravila za sistemsko zdravljenje glivičnih okužb, ki pa so dokaj toksična za jetra in ledvice. Sama terapija traja vsaj 3 mesece. V lekarnah so na voljo antimikotiki v obliki kreme, pršila, tekočine, različna eterična olja čajevca, sivke in različni laki.

OXILVER NAIL pršilo – Nakup
Vprašanja in odgovori
Vsi izdelki OXILVER

PRODAJNA MESTA

Pin It on Pinterest

Share This