Close

7 NASVETOV ZA UČINKOVITO NEGO ROK POZIMI

Dekle_mraz

Pozimi roke potrebujejo več pozornosti, kar se tiče nege kože.

Zaradi pogostih sprememb temperature, koža postane hrapava, groba in pordela. Izsušena koža povzroča tudi prezgodnje staranje.

Da bi ohranili mladostno, lepo in privlačno kožo, je zelo pomembna pravilna nega za vaše roke pozimi.

 

Nasveti za učinkovito nego rok pozimi

1. Nosite rokavice vsakič, ko gredo ven
Mrzel zrak in hladen veter lahko izsušijo roke. Najlažji način za zaščito rok je, da nosite rokavice. Imejte par rokavic v avtomobilu, pri vhodnih vratih itd., Zato, da imate vedno pri roki rokavice, ko greste ven.

2. Uporabite vlažilni kremo vsak dan
Namažite si roke z vlažilno kremo večkrat na dan. Tako boste pomagali ohraniti vlažno kožo, ki se sicer hitro osuši v zaprtih, ogrevanih prostorih.

3. Ponoči uporabljajte visoko vlažilne kreme
Predno greste spat, si roke namažite s kremo, ki je visoko vlažilna in si nato nadenite bombažne rokavice, da preprečite izsušitev. Morda se vam bo zdelo čudno spati v rokavicah, vendar veste, da s tem pomagate vaši koži, da ostane dlje časa navlažena.

4. Naredite piling kože
Naša koža se regenerira vsak mesec, vendar se včasih suha, mrtva koža ne zlušči dovolj sama od sebe. Zato pomaga piling kože, da boste odstranili odmrlo kožo. Vendar ne pozabite, pilinga ne delajte vsak dan, dovolj bo 2-3x na teden.

5. Uporabljajte gumijaste rokavice pri delu doma
Uporabljajte gumijaste rokavice pri čiščenju s kemikalijami ali pomivanju posode.
Prav tako prekomerno izpostavljanje vroči med čiščenjem, lahko koži škodi, saj ji odstrani naravna olja, zaradi česar so roke videti suhe in razpokane.

6. Pazite na temperaturo vode pri umivanje rok
Roke pozimi umivajte z mlačno vodo. Hladna voda kožo naredi trdo in grobo, preveč topla oz. vroča pa kožo izsuši in povzroči lahko luščenje. Če je le možno, za umivanje rok uporabite ročno izdelana trda mila, ki vsebujejo zelišča in vitamine.

7. Uporabljajte zaščitne kreme
Pri izbiri krem za roke v zimskem času je pomembno, da izberete tiste, ki vsebujejo kakovostne sestavine. Dobra krema vsebuje vitamine A, E, B5, čebelji vosek, aloe vero, naravna olja – kakava, avokada, jojobe ter ima vlažilni učinek in deluje protivnetno.

Kako nanašamo zaščitno kremo?
Cca 35-40 minut pred odhodom dobro vtrite kremo. Potem tik pred odhodom še enkrat namažite roke, s tem ustvarite dodatno plast, kot zaščitno folijo pred mrazom.
Izberite kremo, ki se zlahka absorbira in ne pušča neprijetnega občutka mastne kože.

 

AMPAK, ALI JE TO DOVOLJ?
Če boste upoštevali vse naštete nasvete boste res veliko pripomogli k zaščiti vaše kože na rokah. Vendar, vse to je samo površinska zaščita. Koža pa ima več slojev in jo je potrebno zaščititi tudi bolj globinsko.

Da bi kožo zaščitili bolj globinsko in s tem tudi pripomogli, da je bolj oksigenirana (nahranjena s kisikom), kar koži zagotavlja, da dlje časa ostane prožna in gladka, vam svetujemo uporabo inovativne kozmetike OXILVER® Skin.

OXILVER® Skin je inovativna kombinacija aktivnih kisikovih spojin, ionskega srebra, hialuronske kisline in aloe vere, ki kožo neguje, oksigenira in regenerira, kar posledično vpliva na upočasnitev znakov staranja kože.

Spoznajte OXILVER® Skin izdelke tukaj >> bit.ly/oxilvergel in videli boste, kako koristni so tudi pri različnih težavah na koži.

OXILVER_Skin_gel_200x347PREBERITE VEČ

OXILVER_Nail_solution-200x347PREBERITE VEČ

Pin It on Pinterest

Share This